Tahukah korang, yang korang sebenarnya ada kemungkinan ditipu oleh syarikat sendiri. Kerja 12 jam selama 30 hari tetapi dibayar rm1800 je, melanggar perintah gaji minimum 2018 iaitu pekerja perlu dibayar rm1100 gaji basic (8jam) utk 26 hari, bukan rm1100 utk 30 hari. Dan dibayar kadar 1.5x utk OT pada hari biasa dan kadar 2.0(double paid) utk hari cuti dan 3.0(triple […]

Categories: news

PERSEDIAAN SEBELUM BERHENTI KERJA Ekonomi sekarang memerlukan suami dan isteri sama-sama bekerja. Namun tidak dinafikan, mungkin atas beberapa faktor, si isteri atau sang suami harus berhenti bekerja. Jadinya, akan timbul beberapa isu kewangan dalam rumahtangga. Siapa ada kenalan yang mempunyai niat untuk berhenti kerja? Sila TAG mereka. Agar memberi sedikit idea beberapa persediaan yang perlu mereka titik beratkan . Zatty […]

Categories: news

Bagi memudahkan anda mencari kerja kosong mengikut Negeri yang diingikan kami paparkan link kerja kosong mengikut Negeri seperti dibawah : Sila klik bendera negeri

Categories: news

Dekat Whatsapp boleh join 1 group je, Tapi di Telegram boleh join banyak Group kerja kosong. Pilih je nak join group mana. Klik gambar bendera untuk join group Tak ada Telegram? Bagi yang tak ada Telegram boleh join kami punya Group Whatsapp. Tapi hanya boleh join 1 group sahaja, kalau lebih kami akan remove. Klik gambar bawah untuk senarai group […]

Categories: news

Untuk Makluman Tuan/Puan Tidak boleh lebih dari 1 group, bagi mengelak pihak tidak bertanggunjawab mengambil kesempatan mengumpul no whatsapp secara haram dan melakukan iklan spam disetiap number hp. Kami akan Remove no yang lebih dari 1 group p/s : Kalau group yang nak join tu dah penuh, PM je admin K. Klik link bawah ni Nak Lebih Dari 1 Group […]

Categories: news

Laman ini diwujudkan khusus utk paparan Jawatan Kosong Terkini. Untuk menerima kemaskini terkini anda digalakkan untuk LIKE Fan Page FB [https://www.facebook.com/peluangkerjaya1]

Categories: news